deepseek kontra amd
no i mamy panikę po wieściach o chipie inferencyjnym od deepseek, amd spadło koło 7% i już wszyscy wrzucają dramatyczne memy haha. serio, kto tu kit kupuje — plotkę czy fundamenty…
189 wątków o Nvidia — opinie i dyskusje inwestorów. Zobacz notowania i profil NVDA →
no i mamy panikę po wieściach o chipie inferencyjnym od deepseek, amd spadło koło 7% i już wszyscy wrzucają dramatyczne memy haha. serio, kto tu kit kupuje — plotkę czy fundamenty…
czy wejście spaceX do qqq poniżej 1% i z tylko około 4% floatu realnie coś nam zmieni w portfelach z nvda i aapl?
to tylko pompa przed dużym zjazdem, wyszedłem już
no to pięknie, ai raj pęka i robi się posmiewisko, kto jeszcze trzymał po tym szaleństwie haha :D
nie ogarniam tej akcji. po tak wielkim debiucie wracaja po dług pare tygodni potem — kto kupuje te obligacje i dlaczego? to moze byc sygnał kozackiego wzrostu czy raczej problemy …
kto kupuje spcx po takim wzroście i dlaczego miałoby to trwać?
wyszedlem juz, neutron to hype ale jak pierwszy lot polegnie to bedzie gleba
no i micron — 10x w rok, gratulacje dla krecikow co trzymali haha :). czy serio mozna oczekiwac powtorki takiego wzrostu przy tym ograniczeniu podaży hbm, czy to raczej ubieranko …
micron mowi do 2028 i ja juz wyszedlem z czesci, nie wierze w te szybkie odbicia
Na H1 widoczne wybicie powyżej oporu z bliskim crossoverem względem SMA200 i RSI zbliżającym się do strefy wykupienia. Wygląda to jak RGR albo breakout kanału po newsie o współpra…
Starlink generuje większość zysków i przychodów SpaceX, ale wycena po debiucie wygląda na wymagającą. Czy rynek rzeczywiście wycenia przyszły wzrost subskrypcji i ekspansję na AI/…
cerebras wygląda jak kolejne ipo co obiecywało złote góry a już śmierdzi dnem. prognoza marży core w dół do 36–38% mimo że przychody skoczyły o 92% i były koło 191 mln. kurs spadł…
NA północ, ja już zatankowany 🙂 Czy to naprawdę okazja przy p/e najniższym od 2019 i wysyłkach Blackwell Ultra, czy ktoś tu ustawia trampolinę przed ponownym ubiciem kursu?
zero przychodów z chin i plan na 20 mld z vera brzmi jak last minute bailout. nie wierze w to odbicie, nie na takiej narracji. wyszedlem juz z pozycjami
micron mowi, ze cala podaz HBM na 2026 sprzedana, a jednoczesnie potrafi dostarczyc klientom tylko polowe do dwoch trzecich tego, czego chca. haha wielkie ubieranko — sprzedane, a…
Mam nvda w portfelu od dłuższego czasu, jestem na małym minusie. Dokupować i uśredniać, czy uciąć stratę i szukać czegoś innego?
czemu po rekordowym q2 kurs leci w dół, do ilu może spaść i kto teraz kupuje?
palantir to zamek z piasku, target 150 dol przy 131x zysku mnie nie przekonuje. kurs spadł z 183 do koło 113 i dalej śmierdzi spadkiem. wyszedłem już, kto jeszcze trzyma
micron rośnie jak szalony na wyniku i długoterminowych umowach, ale dla mnie to pompa przed porządną korektą — siedzę z boku
to tylko chwilowa pompa, potem dno