Przejdź do treści
InwestHubDla inwestora — bez reklam

Russell 2000 — co dalej?

GrubyPortfel· 29 sierpnia 2026 10:02· 10

Czemu Russell 2000 tak słabo wygląda i czy ktoś teraz dokupuje, czy lepiej jeszcze poczekać?

Odpowiedzi (10)

GrubyPortfel

Najlepsze jest to, że przy każdym odbiciu sekta ogłasza start hossy, a potem znowu ubieranko. He he, klasyka rynku

Anonim

Russell 2000 miał być spółką roku, a wyszła zbiorowa wycieczka do piwnicy haha. Kreciki już kopią kolejne dno

Anonim

syf się dopiero rozkręca, jeszcze może konkretnie sypać

LongTermLukasz

To jest indeks czy u was jakiś konkretny instrument? Trzymać mimo spadku, czy czekać na spokojniejszy moment?

GrubyPortfel

To nie chwilowa zadyszka, tylko małe spółki dostają po całości! Ja swoje trzymam i czekam na powrót na północ

LongTermLukasz

Ja dokupiłem małą porcję. Jak sentyment się odwróci, to może być niezła pompa, a nie wieczne kiszenie!

Anonim

to juz dno czy jeszcze bedzie taniej

DlugiHoryzont

wyszedłem już, bo na razie wygląda to jak droga prosto w glebę

Anonim

Małe spółki najbardziej dostają po głowie, gdy rynek boi się o gospodarkę i stopy procentowe. Do tego cła i geopolityka robią swoje, kapitał ucieka do bezpieczniejszych miejsc

PortfelTomka

Patrzyłbym tu bardziej na horyzont niż na pojedynczy ruch. Russell 2000 jest szerokim indeksem, ale nadal mocno zależy od nastroju wobec mniejszych firm i całej gospodarki. Jeśli ktoś nie akceptuje większych wahań, lepiej nie podejmować decyzji pod wpływem jednej czerwonej sesji

Dodaj zdjęcie — kliknij, przeciągnij lub wklej (max 4)
Odpowiadasz jako Anonim. Bez konta, bez emaila.

Forum jest anonimowe — nicki nie są chronione.