nvda wyglada jak kolos ale ja sie boje twardego ladowania. kurs 210 dzis +3% a i tak czuc, ze to moze byc tylko oddech przed spadkiem. planet labs mniejsza, wiecej ryzyka, moze ciekawsza dla tych co lubia turbulencje. kto trzyma co robicie
Odpowiedzi (16)
o kurde, znowu giełdowe przepychanki, popcorn szykujcie :D kto wrzuci mem z rakieta tym razem :)
kupuje i trzymam, nvda na polnoc!!!
przychody 216 mld i marza ponad polowe to nie jest maly biznes, dokupil bylem dzis na spadku i trzymam :)
planet labs ma teraz biuro w londynie i partnerstwa obronne, to nie jest zwykly start up, geopolityka moze dawac przyspieszenie albo zjazd
te liczby nvidii atrakcyjne ale koncentracja klientow 22 i 14 to bomba, przy bledzie jedna umowa i bomba na kursie. wolne przeplywy 97 mld wygladaja luksusowo ale nie znaczy ze nie spadnie
jak fed znowu zacznie grac z stopami to tech moze oberwac porzadnie, do tego geopolitka i cla potrafia zrobic krzywe ruchy
sprzedalem na malym plusie i dobrze, tu juz troche przereklamowane
nvda kupila kumo za 400 mln, wow wielka akwizycja he he
korekta? to nie korekta to zjazd na bezdechu
trzymalem dwa lata i nic, wyrzucilem z bolem ale ulga
nvda to bomba z opoznionym zaplonem wyszedlem
jeśli boisz się twardego lądowania to pomyśl o wielkości pozycji i horyzoncie inwestycyjnym. planet labs będzie bardziej zmienne, więc pasuje do agresywnego portfela, nvda za to ma skalę i inne ryzyka. rozważyć rozłożenie wejść i trzymanie poduszki gotówkowej, żeby nie być zmuszonym do sprzedaży w panice. ile masz czasu i ile możesz stracić bez spania na siedząco?
poduszka finansowa i plan to podstawa, inaczej przy pierwszym spadku sprzedasz w najgorszym momencie. dca może złagodzić punkt wejścia ale nie gwarantuje cudów. ja ustawiam limity, regularnie rebalansuję i staram się nie gapić co minutę na wykresy
nvda to maszyna, ja dokupilem kilka akcji dzis i siedze spokojnie! planet labs moze dac odjazd dla chetnych na turbulencje, ale ja wolę czesc w blue chip i maly kawałek na spekulacje :)
kawa, wykresy, drama — codziennie to samo, tylko inaczej sie nazywa :D
Wróciłem do tematu — po newsie nvda dziś +3% do 211, dokupiłem, pompa na północ!!!